1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Çiftçiler Yol Kapattı
Çiftçiler Yol Kapattı

Çiftçiler Yol Kapattı

Samsat ilçesinde elektrikleri kesildiği için arazilerini sulayamadıklarını söyleyen çiftçiler, Adıyaman-Kahta Karayolunu kapatarak eylem yaptı..

A+A-

 

Edinilen bilgiye göre, Samsat ilçesinde elektrikli aletlerle arazilerini sulayan Samsatlı çiftçilerin ödenmemiş faturalarından dolayı elektrikleri kesildi. Kesilen elektrik nedeni ile arazilerinde bulunan ekinlerin susuzluktan kuruduğunu söyleyen Samsatlı çiftçiler, bir araya gelerek önce Samsat Kaymakamlığı önünde eylem yaptı. Buradan elektrik dağıtım şirketinin önüne giden grup, binayı taşladı. Sakinleşmeyen çiftçiler, daha sonra Adıyaman-Kahta Karayolunu trafiğe kapatarak, yol ortasında oturma eylemi yaptı. Bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.
Jandarma ve polis ile gergin anlar yaşayan çiftçiler, olay yerine gelen Kahta Kaymakamı Metin Esen, Jandarma Albay Yusuf Yalçın ve Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici’ye dertlerini anlattı. Çiftçileri dinleyen protokol, onları sakinleştirerek elektriklerinin verileceğini söyledi. Protokolün söz vermesi üzerine çiftçiler eyleme son verdi ve dağıldı.
Kahta Olay Haber Merkezi