1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Kahta’da Öğrencimiz Çaya Bekliyor Projesi
Kahta’da Öğrencimiz Çaya Bekliyor Projesi

Kahta’da Öğrencimiz Çaya Bekliyor Projesi

Kahta’da öğrencilere bana da değer veriliyor duygusunu yaşatmak için hayata geçirilen “Öğrencimiz Çaya Bekliyor” projesi eğitimdeki başarıya ciddi katkılar sağladı..

A+A-

 

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi’nce ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik uygulanan proje ile öğrencinin kendini tanıması, değerli görmesi, öğrencinin öğretmenlere, okula yönelik bakış açısını olumlu yönde geliştirerek öğrencinin kendini geliştirmesi ve okula bağlılığı açısından motive olması, ziyaret sonrası oluşması muhtemel olumlu psikolojik havanın özelde öğretmene, genelde okula ve derslere aktarımı, okul amaçlarının gerçekleşmesi, kurumun stratejik gelişimine imkân vermek ve öğretmenler kurulunca alınan kararların uygulanmasını desteklemek amacıyla velilerle işbirliği yapmak, daha da önemlisi yıllardır var olan okul ile aile arasındaki mesafenin kapatılmasını sağlayarak evin okula, okulun eve taşındığı bir ortamın başlangıcını yapmak yine ailenin ekonomik ve sosyal durumunu tespit etmek, öğrencinin ev ortamındaki imkânlarını/imkânsızlıklarını belirlemek hedeflenerek, beklenen güzel sonuçlar alındığı ifade edildi.
Son yıllarda hazırladıkları projelerle ilçenin eğitim seviyesini yükselten ve bu projeleri bizzat kendisi takip eden, değerlendiren ve yöneten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundular: “Biliyorsunuz biz geldiğimiz günden beri eğitim alanında ciddi çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Özellikle son yıllarda eğitim alanında ülkemize model olabilecek birçok proje hayata geçirdik. Bu projelerle bazen öğretmenimizi dinledik bazen de öğrencimizi dinledik. İşte özellikle öğrencimizi dinlemek adına ‘Öğrencimiz Çaya Bekliyor’ projesini eğitim camiası olarak uyguladık. Bu projemizle öncelikli olarak birçok kesimde bir problem haline gelen diyalog sorununu aşmak için organizeli bir şekilde hareket etmek prensibiyle yola çıkarak birçok öğrencimizin evini ziyaret ettik. ‘Öğrencimiz Çaya Bekliyor’ adlı projemiz yukarıda ifade ettiğiniz hedefler doğrultusunda ev ziyareti şeklinde gerçekleşti. Ancak uygulamanın sistemli bir şekilde ve topluca yapılması açısından sıradan ev ziyaretlerinden biraz farklıdır. Bu farklılık öğrencinin eğitimi hakkında velisiyle konuşmaktan ziyade tamamen ‘sohbet’ havasında olmasıyla ilgilidir. Yapılan ziyaretler bilgi toplamaktan ziyade sohbet (gözlem) şeklindeydi. Aile üyelerinin öğrenci hakkında ders başarısı veya devamsızlık hakkında sorular yöneltmelerine karşın öğretmenlerimizin: ‘Bu konuda bilgi istiyorsanız okulumuzu ziyaret edersiniz, buraya sadece sohbet etmek ve tanışmak için geldik’ sözünü veya buna benzer bir ifadeyi kullanmaları öğrenci için öz saygıyı arttırıcı bir nitelik kazanmasını sağladı. Bu projede gönüllü bir şekilde çalışan bütün öğretmen ve idareci arkadaşlarıma da sizlerin aracılığıyla bir daha teşekkür ediyorum” dedi.
Proje kapsamında şu faaliyetler yapıldı: Tüm idarecilere proje tanıtımı yapıldı. Okullarda proje yürütme ekipleri oluşturuldu. Çalışma takvimi belirlendi. Ziyaret edilecek veliler belirlendi. Yapılacak ziyaretlerin planlaması yapıldı. Yapılan planlamayla ziyaretler gerçekleştirildi
Toplamda 19946 velinin 7158’i ziyaret edildi. Yani velilerimizin % 46’sı evinde ziyaret edildi. Dönemler bazında yapılan değerlendirme sonucunda ise velilerini en çok ziyaret ederek, dereceye giren okulların ziyaret yüzdelikleri şöyle oldu: Mülk İlköğretim Okulu %100, Elbeyi İlköğretim Okulu %100, Esendere İlköğretim Okulu %93.68
Başarıyı her zaman ödüllendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, dereceye giren okullara ve okul-aile birliklerine teşekkür belgesi verdiklerini ifade etti.
Kahta Olay Haber Merkezi