1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Metiner’den Baydemir’e Sert Cevap: “Tehditlere Boyun Eğmeyiz”
Metiner’den Baydemir’e Sert Cevap: “Tehditlere Boyun Eğmeyiz”

Metiner’den Baydemir’e Sert Cevap: “Tehditlere Boyun Eğmeyiz”

Osman Baydemir’in açıklamalarına AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner’den sert tepki geldi. Metiner, Baydemir’in sözleri için ‘alçaklık’ dedi..

A+A-

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in başbakan için sözlerinin çok çirkin olduğunu belirtirken, “Bir alçak, ancak kendisine yakışan bir üslupla konuşur. Bu ülkenin başbakanına alçak diyecek kadar gözü kararmış bir insana verilecek cevap çoktur. Keşke adabınca, edebince konuşmayı öğrense sayın belediye başkanı” dedi.
Metiner, “Sayın Başbakanımıza sarf etmiş olduğu alçaklık suçlaması sadece ve yalnızca kendisine yakışır. Kendisine ziyadesiyle iade etmeyi bile zul addederiz” dedi.
“Kürtlüğümüzün onay mercii de Osman Baydemir değildir” diyen Metiner, Baydemir’in “Ben Kürt kökenli diyeceğim, Kürt demeyeceğim” sözünü hatırlatarak, “Sen kim oluyorsun da başkalarının onay mercii olarak kendini kabul ediyorsun. Bu imtiyazı, ayrıcalığı nerden alıyorsun sayın belediye başkanı? Ayrıca faşizm arıyorsa PKK’ya baksın, PKK’nın faşizmine baksın. BDP’ye baksın, BDP’nin faşizmine baksın. Konuşmasına baksın, üslubuna dikkat etsin” dedi.
Baydemir’in ‘Ya istifa edersiniz ya da görüldüğünüz yerde..’ diye başlayan alçakça tehditler savurduğunu söyleyen Metiner, faşizmin Baydemir’in dilinde ve anlayışında olduğunu söyledi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, “Bir siyasetçiye bir belediye başkanına bu üslup hiç yakışıyor mu Allah aşkına. Sayın başbakanı eleştirebilirsiniz ama AK Parti’de siyaset yapan onurlu milletvekillerini tehdit etmek, bir belediye başkanının haddine midir? Bunun neresi eleştiridir Allah aşkına. Biz Sayın Baydemir’e soruyoruz, bu halkın gençleri dağ başlarında hangi amaç için öldürtülüyor. Bağımsız Kürdistan için mi öldürtülüyor, kimin için öldürtülüyor? Hangi amaç için dağda bulunuyorlar. Bu gençlerimizin canlarının bedelini Sayın Baydemir gibiler ödeyecek asıl. Bu sorunun cevabını versinler. Bu halkın gençleri dağ başında hangi amaç için öldürtülüyor. Sayın Baydemir arkasına aldığı silahlı güçlerle tehdit edeceğine, yüreği varsa silahlarını bıraksınlar da bizimle demokratik siyasi yarışa girsinler. Bakalım o zaman Kürt halkı, Sayın Baydemir gibilerin mi suratlarına tükürecek, bizim gibilerin mi? Çok, çok yakışıksız bir üslup, çok edepsiz bir üslup, aynı üslupla kendisine cevap vermek bile bize yakışmaz ama kamuoyu karşısında, televizyonların kendisini çektiğini bildiği halde, partimizin liderine, sayın başbakanımıza alçak diyebilmiş olmasını, aynen kendisine iade ediyoruz. Ne biliyorsa öyle yapsın, öyle tehditlerle varabileceği yer yok” dedi.
Metiner, Baydemir’in ‘Ya istifa edersiniz ya da Kürt halkı sizi gördüğü yerde..’ sözünü bir kez daha hatırlatarak, “Ne yaparmış bizi? Biz her zaman halkımızın arasındayız. Çekin aradan silahları, tehditleri, baskıları da, görelim bakalım Kürt halkı, size gerekli desteği verecek mi, vermeyecek mi?” diye sordu.
Baydemir’i kınadığını da söyleyen Metiner, “Bu üslup bir siyasetçinin üslubu değildir. Ancak kendisine alçaklığı yakıştırmış olan bir insanın üslubudur. AK Parti içindeki onurlu, cesur Kürt milletvekillerine yöneltmiş olduğu, tehditlerden de korkumuz yok. Vız gelir, tırıs gider. Biz Kürt halkının hakları için mücadele etmeyi kendimize şiar edinmiş insanlarız. Bu ülkede Kürt Türk ayrımı gözetmeden, bu ülkede yaşayan herkesin, temel hak ve özgürlüklerde eşit olması gerektiğini savunan bir partinin mensuplarız. AK Partinin Kürtleri, kimsenin Kürtleri değildir. PKK’nın da Kürtleri değildir, devletin de Kürtleri değildir. Hiç kimsenin şamar oğlanı da değiliz. Hiç kimsenin tehditlerine de pabuç bırakmayız. Öylesine yağıp gürlemelerle Kürt Milletvekillerini tehdit etmekle, kimse bir yere varamaz. Bizim söylediğimiz açıktır; bu ülkede Kürt, Türk, Laz, Çerkez, yaşayan herkes, temel hak ve özgürlüklerde eşit olacak. Dağda yaşayan insanlarımızın da öldürülmesini istemiyoruz. Sayın başbakanımız Baydemir’in ilinde bu konuşmayı yaptı. Dağdaki çocuklarımız da ölmesinler, askere giden evlatlarımız da ölmesinler. Onların anneleri de ağlamasın. Biz böylesine bir çözüm için çaba harcarken, CHP’yle partimiz arasında başlayan bu çözüm zeminini tahrip edecek böylesine gayri insani ve edepten yoksun bir dille saldırıda bulunmak, barışa bir sabotajdır. KCK tutuklamaları hükümetin talimatıyla yapılan tutuklamalar değildir. Yargının talimatıyla yapılan tutuklamalardır. Varsa bir yanlış, biz de eleştiririz. Ama KCK tutuklamalarını bakarak, sayın başbakana ağza alınmayacak küfürler savurmak, AK Partide siyaset yapmaktan onur duyan Kürt halkının gerçek temsilcisi olan milletvekillerini tehdit etmek Sayın Baydemir’in boyunu aşar, haddini aşar. Kendisini şiddetle kınıyorum. Siyasetçiyse siyasetin diliyle karşımıza çıksın. Silahlı güçlerinin tehdit mekanizmasıyla karşımıza çıkmasın” dedi.
Kahta Olay Haber Merkezi