1. HABERLER

  2. KAHTA
  3. Rişvan Aşireti’nden Vali Ramazan Sodan’a Ziyaret
Rişvan Aşireti’nden Vali Ramazan Sodan’a Ziyaret

Rişvan Aşireti’nden Vali Ramazan Sodan’a Ziyaret

Doğu Anadolu’nun önemli aşiretlerinden biri olan ve Türkiye’nin doğusundan batısına kadar geniş bir alana yayılan Rişvan Aşireti üyeleri Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ı makamında ziyaret etti..

A+A-

Rişvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Ali Avcı beraberinde Rişvanlılar Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Arif Sarıtürk, Adıyaman Şube Başkanı Osman Ölçer ve Kahta Şube Başkanı Abuzer Kaman ile birlikte Adıyaman Valisi Ramazan Sodan’ı makamında ziyaret ederek, federasyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Rişvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Ali Avcı, Valilik ziyaretinden yaptığı konuşmada “Bizleri makamında kabul eden Sayın Valimiz Ramazan Sodan’a çok teşekkür ediyoruz. Rişvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Federasyonu olarak aşiret üyelerimizin bulunduğu illerde yaptıkları kültürel çalışmalarla ilgili sayın Valimiz Ramazan Sodan’ı bilgilendirdik. Bilindiği gibi Rişvan aşireti çok geniş bir aşirettir. Rışvanlılar, 24. Oğuz boyunun 4'ncüsü olan Yıldızhan oğlu Beğdilli beyden gelen ve sadece Türkiye'de 31 ilde 47 oymak aşireti ve cemaat şeklinde yaşamaktadırlar” dedi.

Rişvan Aşireti Federasyonu Genel Başkanı Ali Avcı ve diğer dernek başkanların ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Ramazan Sodan, “Rişvanlıların Türkiye’nin doğusundan batısına kadar geniş bir alana yayıldıklarını ve çoğunluğunun Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgelerinden yaşadıklarını belirterek, Rişvan Aşiretinin özünde dostluk ve kardeşlik hakimdir. Rişvanlılar öz kültürlerini gelecek kuşaklara aktararak, milli benliklerini daima muhafaza etmektedirler” dedi.

Vali Ramazan Sodan, Rişvanlılar Kültür, Eğitim ve Dayanışma Federasyonu Genel Başkanı Ali Avcı ve diğer Dernek Başkanlarına ziyaret anısına birer dolmakalem armağan etti.
Haber: Şevket Bozkurt