1. HABERLER

  2. SİYASET
  3. Özbek; “Dem Kahta'ya, Kahta Dem'e çok yakışacak”
Özbek; “Dem Kahta'ya, Kahta Dem'e çok yakışacak”

Özbek; “Dem Kahta'ya, Kahta Dem'e çok yakışacak”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kahta Belediye Başkan Adayı Osman Özbek, muhtarlar ve basın mensupları ile bir araya gelerek projelerini anlattı..

A+A-

 

DEM Parti Kahta Belediye Başkan Adayı Osman Özbek, beraberinde DEM Parti Kahta İlçe Başkanı Mehmet Sait Dilek ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri öncesi muhtarlar ve basın mensupları ile bir araya gelerek projelerini anlattı.
Basında ve sosyal medya hesaplarında belediye başkan adaylarının projeleri adıyla hayal tacirliğine başlandığını gözlemlediğini ifade eden DEM Parti Kahta Belediye Başkan Adayı Osman Özbek, yaptığı açıklamada; “Biz, yerel yönetimler anlayışımız gereği uygulanabilir ve görev aldığımızda yapacaklarımızın dışında herhangi bir vaatte bulunmayacağız. Çünkü siyaseten dahi olsa yalanlar üzerinden vaatlerde bulunmak DEM Parti’ye de bizlere de yakışmaz.
En büyük projemiz halk belediyeciliğidir. Şehrimiz yararına olacak bütün işlere halk meclislerinde tartışarak karar vereceğiz. Uygulanması, ihalesi bütün ayrıntılarıyla paylaşılacak, her alandaki şeffaflık sayesinde sürekli denetlenebilirlik sağlayacağız.
Anlayış değişikliği geliyor! Geçmiş seçimlerde Kahta’mız görünürde hep iki seçenek arasında tercihe zorlandı. Aslında aynı anlayışa, yani tek seçeneğe mahkum edildik; aile belediyeciliği.  Şimdi ise halkımıza gerçek bir seçenek sunuyoruz. Birbirine benzerler içerisinde tek farklı olan
DEM Parti ile halkın tercih hakkı doğmuştur; DEM Parti ile halk belediyeciliği ve Osman Özbek ile halkın birlikte yönetimi.
Belediyenin gelirleri Kahta'ya yeter! Belediye bütçesi ve sağlanacak ek gelirler, yolsuz ihalelere, kişi ve ailelere sağlanan rantlara gitmeyecek. Kahta'nın olan Kahtalıya harcanacak. Böylelikle kaynak sorunu yaşamayacağız. Projelerimizi gerçekleştirmek için kaynak nerede sorusu sorulmasın bize, çar-çur edilmedikçe oluşturacağımız bütçe bize yetecek.
Dayanışma büyütür! Halk belediyeciliği anlayışı ile iş başına gelecek büyükşehir, şehir ve ilçe belediyeleriyle hem bilgi birikim ve hem de kaynak anlamında dayanışma içerisinde olacağız. Yakın zamandaki deprem felaketinde de yaşadığımız üzere dayanışma sayesinde her türlü sorunun üstesinden gelebiliriz.
Acil yönetim merkezi! Her türlü doğal afete hazırlıklı olacağız. Öncelikle önleme, önlenemeyen felaketlerde de işlevli kriz yönetimi birimimiz olacak. Allah bir daha yaşatmasın, başımıza gelecek felaketler sonrasında mazeret üretmeyeceğiz, hizmet sağlayacağız.
Kahta’mızın temel sorunu yer altında ve görünmüyor! Siyasetçiler görünmeyen sorunlara yatırım yapmazlar. Çünkü üstü kapatılır, görünmez ve siyasi getirisi olmaz. Bizim siyasi rant beklentimiz yoktur, halkımızın sağlığı önceliğimizdir. Asbest içeren borulardan akan zehirli suyu bize reva görenlere inat, şehrin ana su sağlayıcı sistemini değiştireceğiz.
Yollar yüzünden kimse isyan etmeyecek! Yayalar için ayrı, araç sahipleri için ayrı ızdırap yaşatan yol çilesini bitireceğiz. Her yıl yeni birilerine rant alanı açılmayacak, bilimsel verilerle hazırlanan projeler uygulanacaktır. Kahta için yolların bozuk olmasından şikayet etmek sadece anılarda kalacaktır.
İmar yolsuzluğu bitecek! Maddi ve siyasi rant nedeniyle imar izinleri verilmeyecek. Bilime ve yasalara uygun imar planları yapılacak. Ayrıca verilen imar izinleri birileri kızar diye göz ardı edilmeden etkin şekilde denetlenecektir. Böylece depreme hazırlık temelden başlatılacak, mevcut yapılarda güçlendirmeye hız verilerek devam edecektir. Önceliğimiz insan ve yaşanılır kent olacaktır.
Mahallelerimizde sosyal yaşam alanları kuracağız! Şu anda büyük parklarımızın amaçlarına uygun kullanılmadığını, ailelere, kişilere rant alanları yapıldığını biliyoruz. Yapacağımız mahalle parklarına kilitli kapılar yerine spor aletleri, çocuk oyun alanları kuracağız. Mevcut olan ve her mahalle için yapacağımız parklar, halk belediyeciliği doğrultusunda belediyenin denetimi ve işletmesinde olacaktır.
Kadın dayanışma merkezleri açacağız! Kadınların zevklerini, beğenilerini, beklentilerini paylaşarak ‘iyileştirici’ gücü açığa çıkarmak amacıyla kadın dayanışma merkezleri kuracağız. Kadınların yaşadıkları sorunları görünür kılmak, odaklı psikolojik destek ve ilişkilerini güçlendirmeyi hedef aldığımız çeşitli kültürel, sanatsal etkinlikler (sinema, tiyatro, söyleşi, panel, eğitim programları) düzenleyerek kadın dayanışmasını güçlendireceğiz.
Kreşler açacağız! Kadınların toplumsallaşma ve üretim süreçlerinde kendilerine vakit ayırabilmelerini önemsiyoruz. Bu nedenle kadınlar, dayanışma merkezimizde olduğu süreçte çocuklarının kaliteli zaman geçirebilmeleri için çocuk bakım ve oyun alanı oluşturacağız.
Üreticiyle tüketiciyi buluşturacağız! Yoksullukla mücadelemiz sömürüye karşı korunmasız üreticiye ürününü aracısız halka arz etme imkanı sağlayarak başlayacak. Sosyal belediyecilik anlayışımızla, halkın olanı halkla paylaşma projelerimizle devam edecek. Diğerlerinin adlandırması ile sosyal yardım değil, sosyal dayanışma sağlayacağız.
Öğrencilerimizi unutmadık! Şehrin eğitim kurumlarıyla, eğitimcileriyle birlikte çalışarak eğitim destek modeli geliştireceğiz ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak çözümlerle sevgili öğrencilerimizin yanında olacağız. Dil kursları açacağız, çünkü herkesin anadilini öğrenmesi, geliştirmesi en doğal insan hakkıdır.
Kahta kültür ve sanat şehri olacak! Zengin tarihsel mirası ile kıskanılan Kahta’mız, bugüne kadar bu zenginliğinden yararlanamadı, hepimiz farkındayız. Kahta, ancak sanatla, kültürle, sporla canlanabilirse yaşayan bir şehir olabilir. Spor kulüplerimizin elbette en büyük destekçisi olacağız, bu konu bizim için tartışmaya bile kapalıdır. Bunun yanı sıra canlı tarih anıtlarımızı gençlik, müzik ve kültür festivalleriyle, çağdaş kültür etkinlikleriyle ilgi odağı haline getireceğiz. Günü birlik turistik ziyaret yerleri olmaktan çıkarıp şehrin ekonomisini şahlandıracak sektör haline getireceğiz.
Elbette bunlarla sınırlı değil yapacaklarımız. Sadece ‘DEM Parti gelirse ne değişecek!’ diyenlere vereceğiniz birkaç cevap sıraladık. Tekrar diyoruz; Dem Kahta'ya, Kahta Dem'e çok yakışacak.
Siz bizi oylarınızla destekleyin, biz de sizinle birlikte halk belediyeciliği nasıl olurmuş, bütün dünyaya gösterelim” dedi.
Başkan Özbek, konuşmasının sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm emekçi kadınlarımızın günlerini kutladığını da sözlerine ekledi.
Haber: Şevket Bozkurt