1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT
  3. Yavuz Selim Ortaokulu’ndan Filistin yararına kermes
Yavuz Selim Ortaokulu’ndan Filistin yararına kermes

Yavuz Selim Ortaokulu’ndan Filistin yararına kermes

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Yavuz Selim Ortaokulu tarafından, Filistin'e yardım kampanyası kapsamında öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından kermes düzenledi. .

A+A-

 

Yavuz Selim Ortaokulu bahçesinde düzenlenen kermeste öğrenci velileri tarafından evde hazırlanan geleneksel yiyecekler, tatlılar ve el emeği giyim ürünleri kermeste sergilenerek misafirlere takdim edildi.
Toplumun her kesimi tarafından yoğun ilgi gösterilen kermese ilişkin bir açıklama yapan Yavuz Selim Ortaokulu Müdürü İbrahim Sandal, konuşmasında; “Bugün burada Filistinli kardeşlerimize Yavuz Selim Ortaokulu olarak yardım amaçlı kermes düzenledik. Kermesimize güzel bir katılım oldu. Öğrencilerimizden, velilerimizden, öğretmenlerimizden çok güzel katılımlar oldu. İnşallah kermeste toplanan yardımları en kısa sürede Filistinli kardeşlerimize ulaştıracağız. Bugün İsrail zulmü altında direnen Gazzeli kardeşlerimize, oradaki kadınlara, çocuklara buradan selam gönderiyoruz. Direnişlerini ve dirilişlerini destekliyoruz. En kısa zamanda onlara Allah'tan zafer diliyoruz. Kudüs sadece Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin sorunu değil, tüm ümmetin, bütün Müslümanların sorunu, hatta tüm insanlığın sorunudur. Çünkü Kudüs kutsal bir beldedir. Üç dinin temsilcilerinin olduğu bir yerdir. Hoşgörünün memleketidir. O yüzden İsrail zulmünden kurtulması, Gazzeli kardeşlerimizin muzaffer olmaları, inşallah evlerine sağ salim dönmeleri için bizler de okul olarak destek olmaya çalışıyoruz. Tüm insanları, tüm Müslümanları, tüm kardeşlerimizi bu konuda desteğe davet ediyoruz. 'Zulüm eğer bizdense ben sizden değilim' demekteyiz. Zulüm kimden gelirse gelsin karşısında olmalıyız. Mazlumun da dini, kimliği sorulmaz. Her zaman mazlumun yanında yer almalıyız. Bugün Filistinli kardeşlerimiz mazlum, bugün onlara yardım ediyoruz. İnşallah biz elimizden geleni yapacağız, karınca kararınca demeden, kim elinden ne geliyorsa yapması lazım. Bugün dirilişin, direnişin yanında yer almanın adına bu işi yapıyoruz. Tüm arkadaşlarımıza, STK'larımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Haber: Şevket Bozkurt