1. HABERLER

  2. YEREL HABER
  3. Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, göreve başladı
Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, göreve başladı

Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, göreve başladı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Kaymakamlığına atanan Selami Korkutata göreve başladı..

A+A-

 

Cumhurbaşkanlığı imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama kararnamesiyle Kahta Kaymakamı Abdil Koç Amasya Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne atandı. Kahta İlçe Kaymakamlığına ise Şanlıurfa’nın Halfeti İlçe Kaymakamı Selami Korkutata atandı.

Kahta ilçesine gelen Kaymakam Selami Korkutata, yeni görev yerinde görevine başladı.

Kahta ilçesinin büyük bir ilçe olduğunu ve çok güzel tarihi mekanlara ev sahipliğini yaptığını belirten Kaymakam Korkutata, ilçeyi her alanda geliştirmek için elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağını söyledi.

Kaymakam Selami Korkutata, 1986 yılında Bingöl’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl ve Ankara’da tamamladı.

2007 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Lisans Programı’ndan mezun oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Maliye Bakanlığı’nda bir süre çalıştı. 2010 yılında İçişleri Bakanlığı’nın açtığı kaymakamlık sınavını kazanarak Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Bakanlık yurtdışı stajı çerçevesinde İngiltere’de bir yıl süreyle University of Sussex’de dil eğitimi aldı ve İngiliz yönetim sistemi hakkında çeşitli incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı stajını Londra Başkonsolosluğu’nda tamamlayan Kaymakam Korkutata, İngilizce bilmektedir.

2010 yılından itibaren il merkez stajını Tokat’ta, mülkiye müfettişi refakatini Afyon’da, kaymakam refikliği stajını İzmir Seferihisar’da yaptıktan sonra, Ordu-Akkuş, Tokat-Sulusaray, Aydın-Karacasu, Denizli-Güney, Antalya-Gündoğmuş ilçelerinde Kaymakam Vekili, ayrıca Denizli-Çal, Çankırı-Atkaracalar, Adana-Karaisalı ve Şanlıurfa-Halfeti ilçesinde kaymakam olarak görev yaptı.

Kaymakam Korkutata, 19/08/2021 tarih ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Kahta Kaymakamı olarak atanmış olup, 06/09/2021 tarihi itibariyle Kahta’da göreve başladı.

Haber: Şevket Bozkurt