1. HABERLER

  2. ASAYİŞ
  3. Metiner: “Terörün Kazananı Olmaz”
Metiner: “Terörün Kazananı Olmaz”

Metiner: “Terörün Kazananı Olmaz”

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, terörün hiçbir soruna çözüm olamayacağını, acıdan başka bir şey yaşatmayacağını söyledi..

A+A-

 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu 10 askerin şehit, 7 askerin yaralandığı olay ile Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde teröristlerce, uygulama yapan güvenlik güçlerine düzenlenen silahlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 polis memuru, 1 asker ve 1 vatandaş yaralandığı olayla ilgili tepki göstererek, terörün hiçbir soruna çözüm olamayacağını, acıdan başka bir şey yaşatmayacağını söyledi.
AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, aralarında Adıyaman Besni nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Serdar Küpeli’nin de bulunduğu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 10 asker için başsağlığı mesajı yayınladı.
Metiner mesajında, “Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu 10 askerimiz şehit olmuş, 7 askerimiz ise yaralanmıştır. Yine Şanlıurfa’da da polisin uygulama yaptığı sırada teröristlerce saldırı düzenlenmiş, 2 polis memuru, 1 asker ve 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa niyaz ediyor, ailelerine ve tüm milletimize sabır diliyorum” dedi.
Adıyaman Besni doğumlu olan Jandarma Er Serdar Küpeli’nin babası ile Şanlıurfa’da ağır yaralanan Adıyamanlı Mahmut Ayan’ın yakınlarıyla görüşen, üzüntülerini bildiren Metiner, “Yapılan saldırı alçaklıktır, kalleşliktir. Terör, hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamadığı gibi, sorunların çözümsüzlüğünü getirir. Terör sadece acı yaşatır, anaların gözyaşının devamını sağlar. PKK, bu saldırıdan ne kazandığını, hangi yaraya merhem olduğunu, hangi gözyaşını dindirdiğini, hangi ananın yüreğine su serptiğini iyi düşünmek zorundadır” dedi.
Metiner, Adıyamanlı Polis Memuru Mahmut Ayan’ın sağlık durumuyla ilgili Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi’nden de bilgi aldı.
PKK’nın açılımı baltalama adına teröre yöneldiğini söyleyen Metiner, “Bugüne kadar Kürt sorununun çözümü için silaha sarıldığını belirten PKK, şimdi sorunun çözülmemesi için silaha sarılması, kendi içindeki açmazın en büyük göstergesidir. Amaç sorun çözmekse, çözüme en yakın zaman bu zamandır ama amaç çözümsüzlükse o zaman Kürt kardeşlerimizi kandırmanın, onun üzerinden siyaset yapmanın da gereği yoktur. Halkımız, terörün gerçek yüzünü yapılan tüm eylemlerde bir kez daha gördüğü gibi, bu tür saldırıları da lanetle kınayarak, teröre tokat gibi cevabını vermektedir” dedi.
Metiner, şehit olan askerlere Allah’tan rahmet diledi. Yaralı asker ve polis memurları ile bir vatandaş için de acil şifa dileyerek, “Bu acıların son bulması için halkımızın sağduyulu olması, PKK’nın istediği kaos ortamına çekilmemesi gerekir. Tüm halkımıza başsağlığı diliyorum” dedi.
Kahta Olay Haber Merkezi